21 Mayıs 2012, Pazartesi
AK Parti Edirne Merkez İlçe Kongresi yapıldı

AK Parti Edirne Merkez İlçe Kongresi ETSO toplantı salonunda yapıldı. Partililerin yoğun ilgi gösterdiği kongreye; AK Parti Ordu Milletvekili, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, AK Parti İstanbul Milletvekili ve Yerel Yönetimler Koordinatörü Hüseyin Bürge, AK Parti İstanbul Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Mustafa Şentop, AK Parti Edirne Milletvekili, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi ve Teşkilât Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Avrupa Birliği Bakanığı Müşaviri Tuna Bekleviç, Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Sezen, AK Parti İl Başkanı Av. Müjdat Kahve, bazı Belediye Başkanları, İlçe Başkanları, İl Genel Meclisi Üyeleri ve partililer katıldılar.

Toplantının açılış konuşmasını AK Parti Edirne Merkez İlçe Başkanı Mehmet Özülkü yaparken, sırasıyla; İl Başkanı Müjdat Kahve, Milletvekili Hüseyin Bürge, Milletvekili Mustafa Şentop, Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin birer konuşma yaptılar.

Müjdat Kahve yaptığı konuşmada partililere seslenerek “Edirne’nin değişim sürecine mührümüzü vurmaya hazır mıyız?” diye sordu ve bir bakıma 2014 Belediye seçimlerinde Belediye Başkanlığını kazanmak için partililerden söz aldı.

Konuşmacılardan Milletvekili Mustafa Şentop Anayasa değişikliğine dair bilgiler verirken, diğer konuşmacılar Milletvekilleri Hüseyin Bürge, Mehmet Müezzinoğlu ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’de gördükleri coşkulu kalabalık karşısında Edirne Belediyesinin AK Partiye katılmasının gerekliliğine ve Başbakan’ın bu konuda ki hassasiyetine dikkat çektiler.

Toplantının detaylarını önümüzdeki günlerde Senih Yurdatapan’la Analiz köşesinde okuyabilirsiniz.

 

05/02/2012 17:20