Reklam
Reklam

Netflix İzleme Geçmişi Silme Pc Televizyon

Netflix İzleme Geçmişi Silme. Netflix İzleme Geçmişi Temizleme Yolları. Netflix'te Pc Televizyon İzleme Geçmişi Temizleme

Editör: Editör
19 Nisan 2021 - 13:55 - Güncelleme: 25 Ağustos 2021 - 10:49
Netflix, internet aracılığı ile herhangi bir reklam olmaksızın dizi ya da film izlemeyi sağlayan, ücretli üyelik tabanlı bir yayıncılık hizmetidir. 

Netflix, internet aracılığı ile izlenebileceğinden İOS, Android tabancı telefon cihazlarına da Netflix dizilerini ve filmlerini indirebilir ya da izleyebilirsiniz. Bahsedilen cihazlara indirdiğiniz dizi ya da filmleri internet bağlantısı olmadığında da izlemeniz mümkündür. 

Netflix, merkezi Amerika-Kaliforniya'da bulunan medya hizmetleri sağlayıcısı ve aynı zamanda bir yapım şirketidir. Şirket, 1997 yılından bu yana faaliyet göstermektedir. Netflix üyeleri, aylık ücret ödemek kaydıyla sunulan geniş arşiv içerisinden diledikleri dizi ve filmleri izleyebilmekte ya da cihazlarına indirebilirler. Netflix’in dünya genelinde 193 milyon abonesi bulunmaktadır. 

Netflix aboneleri, aylık aboneliklerini başka üyeler ile paylaşabilirler. Örneğin bir abonelik ile beş ayrı kullanıcı istedikleri içerikleri indirebilirler ve/veya izleyebilirler. Böyle olunca da bir kullanıcı diğer kullanıcıların görmesini tercih etmiyor ise izleme geçmişini silebilir. 

Netflix izleme geçmişi aşağıdaki şekilde silinebilir. 

Netflix İzleme Geçmişi Nasıl Silinir? 

Netflix üzerinde izleme etkinliğinde gizlediğiniz veriler, izlemiş olduğunuz dizi ya da film olarak gözükmeyecektir. Ek olarak tekrar izlemezseniz bu içerikler tarafınıza sunulacak öneriler bakımından da işlenemeyecektir. 

Bu işlemi aşağıdaki yönergeleri izleyerek yapmanız mümkündür: 

Öncelikle bir web tarayıcısı üzerinden Netflix aboneliğinizi açmalısınız. 

Sonrasında Netflix “Hesap” sayfanıza gitmeniz gerekecektir. 

Hesap sayfasına girdikten sonra işlem yapmak istediğiniz profili seçerek bu profilin “Profil ve Ebeveyn Kontroller” bölümünü seçmelisiniz. 

Bu bölüme ulaştıktan sonra profilin “İzleme “Etkinliği” bölümünü açmalısınız. 

İzleme sayfasına ulaştığınızda gizlemek istediğiniz bölüm ya da içeriğin yanındaki simgeyi tıklamalısınız. Eğer sadece tek bir bölümü izlemek isterseniz size aynı zamanda tüm dizinin gizlenmesini talep edip etmediğiniz de sorulacaktır. 

Eğer izleme etkinliğinizin tümünün gizlenmesini isterseniz, sayfa sonundaki “Tümünü Gizle” seçeneğini seçebilir ve ardından onaylayabilirsiniz. Böylece izlediğiniz hiçbir yapım izleme etkinliğinizde gözükmeyecektir. 

Yaptığınız gizleme işleminin tüm cihazlardan kaldırılması yaklaşık 24 saat sürebilecektir.  

İşlem yapmak için seçtiğiniz profile “Netflix Çocuk” profilinden ulaşıyorsanız bu profildeki içerikler gizlenemeyecektir. 

İzleme etkinliği sayfasından gizlemiş olduğunuz içerikler, “İzlemeye Devam Et” butonundan da kaldırılacaktır. 

Yeniden Nasıl Aktif Edilir? 

İzleme geçmişinizdeki içeriklerin yeniden görüntülenebilmesini talep ederseniz, aynı şekilde bir web tarayıcısı üzerinden aboneliğinize ait “Hesap” sayfasına ulaşmanız gerekir. 

Hesap sayfasındaki işlem yapmak istediğiniz profili seçtikten sonra “Profil ve Ebeveyn Kontroller” bölümünü seçmeli, ardından profilin “İzleme Etkinliği” bölümünü tıklamalısınız. 

Daha sonra izleme etkinliği sayfasındaki gizlenen içerikleri yeniden aktif edebilirsiniz. 
-----Sponsorlu Bağlantılar-----
Bu haber 2552 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum